Mister Mix Salute Top Maxi Dogs: milyen kutyáknak alkalmas a táp?

107_szalute-top-25kg

 

A tavasz már javában beköszöntött, ezért itt az ideje tavaszi alaposan átgondolni a kutyánk étrendjét. Kedvencünk ugyanis ilyenkor sokkal aktívabb, és a hosszabbodó nappalok miatt több időt tud a szabadban tölteni és szaladgálni. Ez azt jelenti, hogy egészségének megőrzése érdekében ajánlott más típusú etetésre átállni.

A minőségi eledeleket fogyasztó kutyáknak fényes a bundája, egészséges bőre és csillogó szemei ​​vannak. A megfelelő táplálék elősegítheti kedvencünk immunrendszerének megerősítését, és megőrizheti bélrendszerének egészségét. Hozzájárulhat az ízületek és izmok egészséges működéséhez és még sok egyéb máshoz.

Milyen táppal etessünk a jó idő beköszöntével?

Az állateledel különösen fontos szempontja, hogy az étrend alkalmas legyen kedvenc tápanyagigényének kielégítésére. Elegendő fehérjét, amino- és zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat a kutya életkorához igazodva. Kellő kalóriát kell ahhoz, hogy fenntartsa az állat testtömegét. De mi legyen benne? Az öt alapvető tápanyag, amire a kutyának szüksége van a következő: fehérjék, zsírok, szénhidrátok, ásványi anyagok és vitaminok. Ezek tartalmazzák a szokásos étrendjének, mivel részt vesznek a szervezet összes alapvető funkciójában. Mister Mix Dogs tartósítószer- és adalékmentes eledelei  egyedülálló módon, hidegen sajtolással készülnek, így tápértékük jóval magasabb, mint a főzött termékek.Rendkívül gondosan válogatott, a valódi értékeket képviselő tápanyagról, amitől a kényelmesen és nyugodtan érzik magukat, vidámak és mindig tökéletesen együttműködnek.

A közepes- és magas energialeadású kutyáknak készült Mister Mix SALUTE TOP MAXI Dogs ideális a tavaszi és nyári hónapokban végzett tevékenységekhez, hiszen csak könnyen emészthető állati fehérjéket tartalmaz, gondosan válogatott és gondosan feldolgozott olasz regionális alapanyagokból készült. A baromfihús kizárólag biogazdálkodásból származik, a tengerből való kifogást követő 24 órán belül feldolgozott óceáni hal található benne. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, amiket kelt formában tartalmaz a vesét, hozzáadott aromák, színezékek és kémiai tartósítószerek nélkül.

Mekkora adag legyen az étel?

A javasolt napi adag testsúlykilogrammonként 100 gramm. Például, ha a kutya súlya 10 kg, a napi adagja 100 gramm. Ha a terméket télen használják, vagy a kutyának súlygyarapodásra van szüksége, növelje a napi adagot 15 grammra testsúlykilogrammonként. Vemhes és szoptató szukák esetében a napi adag testsúlykilogrammonként 15-20 grammra növelhető. Például, ha a kutya súlya 35 kg, akkor 15 grammal számolva 525 gramm eledelre van szüksége.

Javasoljuk, hogy ezt az adagot ossza két részre, és reggel és este etesse vele a kutyát. Mindig legyen a kutya előtt tiszta és friss ivóvíz! A feltüntetett napi takarmányadag tájékoztató jellegű, mindig figyelembe kell venni a kutya egyéni igényeit és állapotát.
Ha egy másik tápról áll át a Mister Mix Dog eledelre, ne keverje azt az átállás idején a korábbi takarmánnyal! Az első napon csak az ajánlott napi felét adja a kutyájának.

Kövessük a takarmányon szereplő címkét, vagy, ha nem vagyunk biztosak a porciók mennyiségében, kérdezzük meg az állatorvost! Mivel az egyes takarmányok összetétele eltér, az adagok is változhatnak. Amikor úgy döntünk, hogy a táplálásánál figyelembe veszi a kutyánk fajtáját, fizikai aktivitását és életkorát, ne feledjük, hogy a minőség fontosabb, mint a mennyiség. Minél jobb a takarmány, annál boldogabb és egészségesebb kutyánk lesz.

 

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.