Történetünk… avagy a Mister Mix Dog útja

Már kislányként is vágytam egy  kutyára. Egy barátra, akivel reggel felébredek, akivel este elalszom, akivel megoszhatom a napjaim, az örömöm és a bánatom, és akivel minden nap együtt sétálhatok, játszhatok. Brno város szívében egy lakásban éltünk, ebből fakadóan a szüleim remélték, hogy a kutya iránti megszállottságom idővel elmúlik. Hamarosan rájöttek, hogy ez nem fog megtörténni, így  végül megérkezett az első várva várt kutyám, Bodýšek, egy magyar puli. Azóta sem tudom elképzelni az életem kutya nélkül. Szerencsém volt, hogy a férjem osztozott a lelkesedésemben, hiszen ő is ízig-vérig kutyaimádó. Hamarosan a fiammal együtt egy Tosa Inu fajtájú, Gato nevű fiú kutya érkezett a családunkba, majd egy ugyanolyan fajtájú lánykutya, Cecille, akik csodás éveket töltöttek velünk. Ők a kisfiunk társáivá és védelmezőjévé váltak. Ezután a szerencsének köszönhetően, megismertük a közép-ázsiai juhászkutyákat, ezek a kutyák azóta az életünk szerves részévé váltak. 

Abban az időben, 2005-ben léptünk be először a kiállítások világába, ahol ugyanazon hobbinkból, illetve a kutyák iránti szeretetünkből kifolyólag  rengeteg barátot szereztünk. Ők ma is velünk vannak és megosztjuk egymással azokat az örömöket és aggodalmakat, amiket a kutyákkal kapcsolatban az élet hoz.

Elsőként egy Tosa inu fajtájú, később egy közép ázsiai juhász kutyával utaztunk, de nemcsak európai országokba. Ezekből a kirándulásokból sok élményt,  tapasztalatot és győzelmet hoztunk haza. A különböző országok bajnokságairól rangos világbajnoki, Európai-bajnoki címekkel, stb. tértünk haza. Ezek a díjak csak megkoronázták a gyönyörű élményeket.

Mint minden tenyésztő, akinek a kutyája részt vesz valamilyen kinológiai tevékenységben, mi is mindig megoldottuk a megfelelő takarmányt, amelynek következtében a kölyökkutyáink jól fejlődtek. Igyekeztünk olyan tápról gondoskodni, ami ízlik a kutyáinknak, a fogyasztásának köszönhetően jól néznek ki, fényes szőrzettel rendelkeznek, tele vannak energiával, továbbá az eledel egészségesen tartja az emésztőrendszerüket. De hiszen tudják, ez egy soha véget nem érő téma...

Egy nap egy kiállításra mentünk a napsütötte Olaszországba, ahol a fiatal ázsiai juhászkutyánk, Zark nagyon boldoggá tett minket, mivel megnyerte a kiállítást. A kiállítás támogatója a Mister Mix Dog volt. A csoportból való minden egyes továbbjutásért járó nyereményt csomagolt granulátum formájában vettük át, így néhány zsák takarmánnyal tértünk haza, amely a vidám külseje miatt, néhány napig érintetlen maradt. Amikor a nagy és étvágytalan kutyánk, Nazir megkezdett egy zsákot, és úgy tömte magába annak tartalmát, mintha egy ízletes nyers húsdarab lenne, nos, az számunkra hatalmas meglepetés volt! Abban az időben nem ismertük a Mister Mix Dog márkát és a granulátumok összetétele sem volt ismert a számunkra. Hidegen sajtolt granulátum!

Elkezdtünk érdeklődni a termék iránt, majd néhány zsákot adományoztunk a kutyatenyésztő barátainknak, kíváncsian várva, hogy mit szólnak hozzá a kutyáik. Néhány nap múlva jött tőlük a hívás: „Van még belőle?”

Mivel a mi szeretett Tosinka Cecilkánk gyomorbetegségből kifolyólag túl korán és váratlanul távozott, lelkesen kezdtük el tanulmányozni az új, hidegen sajtolt granulátumot, amely nem duzzad meg a gyomorban, hanem feloldódik, illetve sok más előnnyel rendelkezik. Kombinálva a tenyésztő barátaink és saját lelkesedésünket, a Mister Mix Dog granulátum kóstolója után megszületett a döntés: Olaszországba utazunk!

A Mister Mix Dog-ról

A Toszkánában található Mister Mix Dog családi vállalkozást Doriano Vannuccini alapította 1990-ben. Doriano ifjúkorától kezdve az olasz állami szektorban dolgozott, mint takarmányfejlesztő és állattenyésztési tanácsadó. A kutyái iránti szeretete, akikkel aktívan folytatta hobbiját, a vadászatot, arra ösztönözte, hogy sokéves tapasztalatát felhasználja az állatok táplálásával kapcsolatban. Arra törekedett, hogy olyan optimális takarmány összetételt dolgozzon ki, amely a lehető leginkább összhangban áll a természettel, javítja az anyagcserét, emellett megfelel minden fajtájú kutya energiaigényének. Doriano álma beteljesült és megalkotta a hidegen sajtoló rendszerrel előállított Mister Mix Dog tápot. Ennek során az alapanyagokat alacsony hőmérsékleten és külön párolják, maximális biológiai értékük megőrzése mellett. Emiatt az eledel könnyen emészthető. Abban az időben a hidegen sajtolt granulátumok gyártási folyamata a legelején volt. A prominens kinológusokkal folytatott együttműködésnek hála, sikerült olyan funkcionális takarmányt kifejleszteni, amely a kutyák számára rendkívül előnyös. A cég soha nem a csomagolás vonzó megjelenésére helyezte a hangsúlyt, hanem a takarmányban felhasznált alapanyagok minőségére, megfelelő feldolgozására.

MisterMixDog pictures1

A Mister Mix Dog most ünnepli 30. évfordulóját!

Hogyan telt az idő?

Amikor ellátogatunk az olaszországi Mister Mix Dog vállalathoz, és éltünk a lehetőséggel, hogy megnézzük, hogyan működik ez a családi vállalkozás, milyen szeretettel és lelkesedéssel tevékenykednek, tudtuk, hogy az általuk kitaposott út a miénk is. Tisztában vagyunk vele, hogy egyfajta táp sosem fog megfelelni az összes kutyának, mert minden kutya különbözik, mint mi emberek. De a Mister Mix Dog olyan márka, amiben hiszünk, és büszkék vagyunk arra, hogy képviseljük. A kutyák szerelmeseinek sok örömöt kívánunk négylábú kedvenceikkel, nekik pedig boldog és egészséges életet gondoskodó gazdáikkal, Önökkel!

A Leona és Adrian, valamint a Mister Mix Dog minden dolgozója

MisterMixDog pictures 2

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.