Köszönjük a kutyáknak, és minden háziállatnak, hogy 2020-ban is mellettünk voltak!

 koszonjuk-a-kutyaknak

A kutyák a legjobb barátaink évezredek óta. Hűségükről és feltétel nélküli szeretetükről az emberiség történelmében számtalanszor írtak. Mellettünk vannak, amikor magányosak vagyunk, és okot adnak a nevetésre, ha épp elkeseredettnek és szomorúnak érezzük magunkat, például 2020-ban a koronavírus-járvány idején. Soha nem ítélkeznek, csak hagyják, hogy hozzájuk bújjunk és önmagunk lehessünk.  

Az állatok fontos szerepet játszanak sok ember életében. 2020-ban is hálával tartozunk négylábú kedvenceinknek, akik segítettek átvészelni ezt a bizonytalansággal teli, nehéz időszakot. Nap, mint nap türelemre, együttérzésre, nagylelkűségre és kedvességre tanítottak minket, és ezek mind olyan tulajdonságok, amelyekre a koronavírus-járvány idején nagy szüksége van az embereknek. A karantén miatt kevesebbet mozogtunk, de a kutyák arra ösztönöztek minket, hogy kimenjünk a szabadba és aktívabbak legyünk, ami a hangulatunknak is jót tett. A testmozgás hatására a szervezetben endorfinok szabadulnak fel. Tanulmányok kimutatták, hogy még a kutyákkal való legkisebb interakciók során is az agyunk oxitocint termel, ami csökkenti a stresszt és a szorongást. Az ember és az állat közötti kapcsolat egészségre gyakorolt ​​hatása nem teljesen ismert, mert nehéz elemezni, ám több tanulmány azt sugallja, hogy a kedvtelésből tartott állat rendkívül előnyös az egészségre nézve. A kutyák nemcsak hihetetlenül szerethető és gyakran nagyon vicces barátok, akiknek a bohóckodásai folyamatosan táplálják az interneten látható mémek tárházát, de társaságuk jó fizikai állapotban is tart minket. A Medical News Today éppen tavaly számolt be arról, hogy a kutyatartás akár egyharmadával csökkenti az ember korai halálozásának kockázatát. Az előnyök számos olyan tényezőnek köszönhetők, amelyek az életmódhoz kapcsolódnak. Az emberek hajlamosabbak életmódot váltani, miután úgy döntöttek, hogy kutyát tartanak, és megnő a fizikai aktivitásuk.

A Covid-19 miatt sokan nem találkozhattak a barátaikkal vagy a szeretteikkel. A kutyákkal élő emberek azonban kevésbé bizonyultak magányosnak, vagy küzdöttek alvászavarokkal. A kutya jelenléte a hálószobában javítja az alvás hatékonyságát, derült ki a Mayo Klinika kutatásából.  A „pet-effektus”, amit nevezhetünk kisállat-hatásnak, az emberek és az állatok kölcsönösen előnyös kapcsolata. Pozitívan befolyásolja mindkettőjük egészségét és jóllétét. Bármely háziállat-tulajdonos elmondhatja, hogy a szeretetett kedvencével való együttélés előnyökkel jár, beleértve az állandó társaságot és szeretetet. A háziállatok segíthetnek enyhíteni a stresszt, szorongást, depressziót, valamint a magány és a társadalmi elszigeteltség érzését. Biztonságérzetet és rutint nyújtanak, ami érzelmi és szociális támogatást jelent. Ráhangolódnak az emberekre, a viselkedésünkre és érzelmeinkre, és sok háziállat, különösen a kutyák állandó rutint igényelnek. Nem számít, milyen a hangulatunk, négylábú barátunk egy szomorú pillantására felkelünk az ágyból, hogy megetessük vagy gondozzuk.

A legtöbb kutya- és macskatulajdonos beszél a háziállataihoz, néhányan még a gondjaik megoldásába is bevonják őket. Mivel a háziállatok hajlamosak a pillanatnak élni, és nem aggódnak a múlt és a jövő eseményei miatt, segíthetnek értékelni a jelen örömét. Az egyik legnagyobb ajándék, amelyet a kutyáktól kapunk, az a gyengédség, amelyet bennünk kiváltanak. Mondjunk köszönetet házi kedvenceinknek a rendkívüli szeretetükért, és gondoskodjunk róluk 2021-ben is a legjobb tudásunk szerint! A Mister Mix Dog szuperprémium eledelei és tápkiegészítői támogatást nyújtanak ebben, de akár tanácsokkal is szolgálunk a hozzánk fordulóknak. 

 

 

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.